Pompa de caldura aer-apa Hitachi Yutaki S

Hitachi Yutaki S

Pompa de caldura aer-apa Hitachi Yutaki M

Hitachi Yutaki M

Pompa de caldura aer-apa Hitachi Yutaki S-Combi

Hitachi Yutaki S-Combi

Pompa de caldura aer-apa Hitachi Yutaki S80

Hitachi Yutaki S80

Ce sunt pompele de caldura aer - apa?

Pompele de caldura aer – apa pot asigura procese eficiente de incalzire si racire pentru locuinta dumneavoastra, mai ales daca locuiti intr-un climat moderat. Dupa o instalare corespunzatoare, o pompa de caldura aer – apa poate oferi intr-un an si jumatate de peste 4 ori mai multa energie termica la o locuinta decat energia electrica pe care o consuma in mod uzual. Acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca pompa de caldura aer – apa transfera caldura.

In urma cereri tot mai mari, marile companii au investit tot mai mult in cercetari dezvoltand tehnologii noi, imbunatatind performanta pompelor de caldura aer apa chiar si la temperaturi mai scazute, putand fi utilizate in siguranta ca si sursa unica de incalzire. Daca la temperatura mai scazute cum ar fi de -15 / -18 grade ar fi consum mai mare in zilele cu -5 / 5 grade eficiente este mult mai mare ajungand la o medie de consum pe sezon de peste 4 ori mai mic decat o centrala electrica.
Hitachi Yutaki S 11KW

Principiul de functionare pentru o pompa de caldura aer - apa

Un sistem complet si modern cu pompe de caldura aer – apa ofera economii eficiente de energie si reduce emisiile de dioxid de carbon. Productia de caldura este sigura si economica datorita incalzitorului sau integrat de apa calda, incalzitorului cu imersie, pompei de circulatie si sistemului climatic din unitatea interioara. Caldura este extrasa din exterior printr-o unitate exterioara in care agentul frigorific care circula intr-un sistem inchis de conductie, transferand caldura de la sursa la unitatea interioara. Criteriile prin care se transfera caldura pot fi simplificate dupa cum urmeaza:

null
null

Agentul frigorific din unitatea exterioara ia caldura din aerul exterior, aceasta fiind comprimata la o temperatura mai ridicata de catre compresor;
null
null

Agentul frigorific fierbinte este directionat in unitatea interioara;
null
null

Agentul frigorific elibereaza caldura in sistem pentru o distributie ulterioara;
null
null

Agentul frigorific in stare lichida este trimis inapoi la unitatea exterioara, unde se repeta procesul;

Prin inversarea procesului de mai sus, agentul frigorific din unitatea exterioara preia caldura din apa si o elibereaza in mediul exterior, astfel incat pompa de caldura aer – apa poate raci intreaga locuinta, atunci cand este necesar.

Pompe de caldura aer – apa de la Clima Center: Caracteristici
Ce trebuie sa luati in considerare inainte de a achizitiona o pompa de caldura aer - apa
Instalarea si intretinerea unei pompe de caldura aer - apa
Pompele de caldura aer - apa sunt utilizate pentru incalzirea locuintelor, dar pot fi folosite si pentru incalzirea cladirilor, cum ar fi scoli, fabrici si birouri. Daca locuiti intr-o locatie deosebit de rece sau uscata, este posibil sa fiti nevoit sa utilizati un alt sistem de incalzire principal alaturi de pompa de caldura aer - apa. Cand temperatura exterioara scade sub -20 grade Celsius, pompa de caldura aer - apa va incepe sa inghete si nu va functiona corect. Odata cu scaderea temperaturii, eficienta de operare a unei pompe de caldura aer – apa se reduce. O alta caracteristica a unei pompe de caldura aer - apa este faptul ca produce zgomot atunci cand functioneaza ca urmare a miscarii ventilatorului si a compresorului. Zgomotul pompei de caldura aer - apa este de aproximativ 40 - 60 dB (in functie de sistem) de la o distanta de un metru. Acesta este un factor care trebuie luat in considerare la alegerea locului de instalare a pompei de caldura.
Exista multe aspecte pe care va trebui sa le luati in considerare inainte de a achizitiona o pompa de caldura aer - apa. Inainte de toate, ar trebui sa contactati furnizorul de energie electrica si sa aflati daca ar trebui sa se faca modificari la sistemul existent. Atunci cand solicitati o oferta pentru investitia intr-o pompa de caldura aer - apa, asigurati-va ca beneficiati de acordul proprietarului locuintei (in cazul in care locuiti cu chirie) si al organelor municipale in vederea obtinerii de aprobatii aditionale. Economiile vor depinde in mare masura de nevoile dumneavoastra specifice de incalzire, de dimensiunea pompei de caldura pentru aer - apa si de sistemul de incalzire existent. Pozitia geografica, precum si umiditatea aerului din jurul locuintei sunt factori care influenteaza functionarea optima a unei pompe de caldura aer – apa.
Instalarea unei pompe de caldura aer - apa este relativ facila si dureaza doar cateva ore. Totusi, instalarea ar trebui sa se faca intotdeauna de catre un instalator profesionist. Partea exterioara a pompei de caldura aer – apa nu trebuie sa fie amplasata intr-un spatiu inchis sau ingust, deoarece aerul trebuie sa circule in jurul dispozitivului. Partea interioara trebuie situata astfel incat sa permita trecerea fluenta a aerului.