Merită sau nu investiția într-un termostat inteligent?

Termostat inteligent-min

Odată cu evoluția tehnologiei, setarea unei temperaturi optime într-un cămin devine o necesitate tot mai complexă, acompaniată de accesorii și echipamente de ultimă generație care să răspundă afirmativ nevoilor noastre variate. Tocmai de aceea, subiectul alegerii unui termostat potrivit devine din ce în ce mai dezbătut, opțiunile fiind termostatul clasic, ori cel inteligent.

Foarte important de menționat este că termostatele se pot clasifica în foarte multe feluri, în funcție de montare și caracteristici, precum termostate mecanice, termostate fără fir, termostate electronice, etc. Termostatele inteligente câștigă teren, devenind cele mai căutate de pe piață la ora actuală deoarece sunt singurele care s-au adaptat evoluției tehnologice și sunt foarte ușor de controlat.

Termostat inteligent versus cel clasic

Spre deosebire de un termostat clasic, termostatul inteligent, după cum sugerează și numele, are capacitatea de a se folosi de tehnologia de ultimă generație pentru a urmări obiceiurile de consum ale utilizatorilor. Prin urmare, un astfel de accesoriu poate asigura temperatura optimă în întreaga casă, indiferent de anotimp. La prima vedere, diferențele notabile sunt reprezentate de preț, cele inteligente fiind mai costisitoare. Cu toate acestea, prețurile vor scădea în timp, însă momentan reprezintă încă o noutate pe piață, motiv pentru care oamenii sunt nevoiți să achite puțin mai mulți bani dacă își doresc un confort sporit.

Avantajele termostatelor inteligente

Programarea setărilor

Unul dintre cele mai importante avantaje ale termostatelor inteligente îl reprezintă posibilitatea de programare și de modificare a setărilor de la distanță. Această caracteristică este ideală pentru persoanele care pleacă spre exemplu în concediu pe timp de iarnă și își doresc ca în momentul în care se întorc acasă, temperatura din locuință să fie una ideală. Anumite modele de termostate inteligente au capacitatea de fi programate chiar și cu o săptămână în prealabil, fapt ce facilitează menținerea unei temperaturi constante.

Acces facil prin conectarea la telefon

O locuință modernă poate fi controlată de la distanță prin intermediul smartphone-ului personal. Termostatele inteligente se pot conecta la telefon printr-o aplicație, însă aceasta diferă în funcție de modelul ales. Cu o astfel de aplicație puteți seta temperatura din casă de oriunde vă veți afla și veți fi întotdeauna la curent cu schimbările, gestionarea completă a confortului locuinței proprii fiind accesibilă cu o simplă apăsare pe ecran.

Termostatele inteligente dispun de un ecran tactil ușor de utilizat care oferă o imagine completă asupra temperaturii casei. Meniul este intuitiv, iar pictogramele sunt ușor de interpretat, astfel încât să știți în orice moment al zilei de ce modificări ale setărilor este nevoie pentru sporirea confortului. De asemenea, se pot conecta la internet prin funcția de Wi-Fi și funcția de comandă se poate realiza prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți dispuși să investiți puțin mai mult într-un termostat inteligent, diferențele notabile le veți observa încă din prima zi de utilizare. Deși orice model ați alege, scopul termostatelor este același și anume de a seta o temperatură optimă, cele inteligente sunt recomandate de experți deoarece se pot controla mult mai ușor și dispun de funcții avantajoase, destinate să vă ușureze viața.

Contacteaza-ne!