De ce ar trebui să achiziționați un ventiloconvector de pardoseală pentru casa dumneavoastră?

ventiloconvector de pardoseală

Un ventiloconvector de pardoseală are rolul de a crea o temperatură plăcută în casă pe tot parcursul anului, indiferent de fluctuațiile de temperatură înregistrate în termometre. Țara noastră are un climat temperat-continental, ceea ce înseamnă că avem patru anotimpuri și deseori ne confruntăm cu schimbări bruște ale temperaturii de la o zi la alta. Acest lucru se reflectă în costurile lunare de energie, menținerea unei temperaturi optime în casă fiind una dintre prioritățile omului modern.

Ventiloconvectoarele sunt utilizate pentru încălzirea și răcirea unui spațiu și se pot monta pe tavan (cea mai populară opțiune), pe perete, dar și pe pardoseală, aceasta din urmă fiind cea mai avantajoasă alegere. Este o achiziție avantajoasă deoarece menține o temperatură constantă în orice moment al anului și se pot monta atât în case, cât și în restaurante, sau chiar hale industriale.

Cum funcționează un ventiloconvector de pardoseală?

Modelele pentru pardoseală sunt fabricate cu unul sau două circuite (ori 2 sau 4 țevi) în funcție de scopul pentru care le achiziționați și anume încălzirea și/sau răcirea imobilului. Numărul de țevi delimitează scopul echipamentului, cele cu 4 țevi fiind pentru încălzirea și răcirea aerului, în timp ce cele care prezintă doar 2 țevi, asigură răcirea sau încălzirea, nu pe ambele.

Principiul de funcționare al unui ventiloconvector de pardoseală este același cu cel al celorlalte modele și anume, aerul aspirat trece printr-o etapă de filtrare și devine rece sau cald, în funcție de preferințe și de anotimp. Aerul este apoi emanat printr-o grilă de refulare a ventiloconvectorului pentru ca mai apoi să intre în încăpere și să regleze temperatura. Astfel de produse sunt extrem de eficiente deoarece mențin fluxul de aer, sunt rezistente și poate cel mai important aspect este legat de faptul că sunt silențioase.

Avantajele montării ventiloconvectoarelor de pardoseală

Rezistența și caracterul silențios nu se numără printre singurele avantaje ale ventiloconvectoarelor. Cele de pardoseală vin la pachet cu o serie de beneficii precum:

Estetică

Din punct de vedere estetic, ventiloconvectoarele de pardoseală se încadrează perfect în orice încăpere. Montarea lor adaugă un aer modernist asupra locuinței dumneavoastră și au un design ușor de incorporat în decor. Aspectul lor va completa perfect design-ul casei și va fi „ascuns” în podea, astfel încât să nu deranjeze imaginea de ansamblu.

Eficiență termică

Climatizarea este un subiect de real interes pentru proprietarii de case, indiferent de dimensiunea acestora, dar și pentru cei care își doresc o temperatură plăcută în restaurant sau în hala pe care o dețin. Este recomandat să achiziționați modele de ultimă generație, proiectate în scop rezidențial/ industrial deoarece acestea au capacitatea de a recupera căldura, fapt ce demonstrează încă o dată randamentul ventiloconvectoarelor de pardoseală.

Întreținere facilă

Montarea și întreținerea ventiloconvectoarelor de pardoseală este simplă. Trebuie doar să respectați vizitele de mentenanță periodică, dar aceasta este cerința multor echipamente deja existe în locuința dumneavoastră. Așadar, investiția dumneavoastră se amortizează în scurt timp, iar avantajele se observă încă din primele luni de funcționare.

Montarea ventiloconvectoarelor de pardoseală se poate face în mai multe feluri. Fie ,,îngropată”, fie acoperită de o carcasă pe podea, care poate veni în continuarea peretelui sau a pervazului. Specialiștii în climatizare recomandă ventiloconvectoarele care se pot monta în pardoseală deoarece sunt modelele cu cel mai discret design, ușor de integrat în orice locuință și sunt cele mai bune din punct de vedere al eficienței termice.

Contacteaza-ne!