Cele mai bune pompe de recirculare apa

Pompe de recirculare apa

Pompele de circulație sunt disponibile într-o gamă largă de materiale și configurații pentru a se potrivi tuturor nevoilor de aplicație, fiind potrivite pentru încălzirea, răcirea și recircularea apei calde în clădiri rezidențiale și comerciale. Opțiunile eficiente din punct de vedere energetic sunt oferite de un motor cu magnet permanent, capabil să economisească până la 80% din consumul de energie în comparație cu circulatoarele convenționale.

Pompa de circulație a apei calde, eficiență cu viteză variabilă continuă

Ce este o pompă de recirculare (circulație)?

Pompele de recirculare a apei calde se bazează pe o tehnologie de ultimă oră. Acest design combină cea mai bună eficiență și zgomotul redus pe durata funcționarii la un preț accesibil. Caracteristicile unei pompe de recirculare includ modul de ventilație automată și carcasa de izolare termică, precum și reglarea opțională a ceasului și / sau a temperaturii.

Variantele acestor pompe de circulație sunt potrivite pentru a fi utilizate în case și locuințe multiple. Ele respectă regulile privind apa potabilă, iar prin circulația apei potabile oferă o protecție eficientă împotriva legionelei, o bacterie periculoasă. Circulația apei calde asigură că apa caldă este imediat disponibilă chiar și atunci când robinetul poziționat cel mai îndepărtat este pornit.

Economii cu până la 90% din costurile de electricitate comparate cu o pompă standard de 25 W.

Pompa de recirculare prezintă numeroase beneficii, printre care:

 • Robustețe;
 • Rezistență;
 • Durabilitate;
 • Silențiozitate;
 • Compactitate;
 • Eficiență și economie;
 • Putere de până la 27 W;
 • Presiunea maximă de funcționare până la 10 bar;
 • Temperatura lichidului pompat de la -10 ° C la 95 ° C.

Din ce materiale este realizată?

 • Fontă – un material standard pentru pompele de circulație cu buclă închisă datorită costurilor reduse și a performanțelor bune ale fontelor în apa deoxigenată;
 • Bronz – tipic pentru aplicații cu buclă deschisă, cum ar fi recircularea apei calde într-un sistem de instalații sanitare. Carcasa din bronz este singura care oferă opțiuni de conectare, permițând instalarea convenabilă în linie cu o conductă de cupru, fără a fi nevoie de adaptoare sau flanșe;
 • Oțel inoxidabil – material pentru aplicații cu buclă deschisă datorită rezistenței excelente la coroziune ți performanței bune a oțelului la temperaturi ridicate. Circulatoarele din oțel inoxidabil înlocuiesc treptat modele mai vechi, mai grele și mai costisitoare din bronz.

Capacitatea unei pompe de recirculare

Puterea de curgere a unei pompe de circulație, exprimată în mod obișnuit în galoane pe minut (GPM), este determinată de sarcina de căldură din zona sau bucla dată și de alți factori, cum ar fi căderea de temperatură (delta T), valorile R ale izolației etc.

Presiunea se calculează prin combinarea căderii de presiune pe alte componente ale sistemului în linie cu pompă, cum ar fi cazanul în sine, schimbătoarele de căldură, amestecul și supapele de zonă, precum și pierderea de frecare în conductă. Într-un sistem tipic rezidențial de încălzire cu apă caldă, o astfel de presiune este adecvată pentru o clădire de 2 – 3 etaje.

Tipuri de circulator unic, cu 3 viteze și cu viteză variabilă

 • Pompele de circulație cu o singură viteză – cele mai populare, cu un model de debit fix la o scădere de presiune dată în sistem;
 • Pompele de circulație cu 3 viteze – vin cu un comutator cu 3 viteze, de obicei marcat Hi / Med / Lo, care permite funcționalitatea a 3 pompe într-una singură;
 • Pompele de circulație cu viteză variabilă – cea mai recentă inovație din industrie, cu ajustarea automată a funcționării pompelor pentru a se potrivi cu condițiile și cerințele în schimbare ale sistemului de încălzire.

Disponibile atât pentru construcții noi de locuințe, cât și pentru proiecte de amenajare, aceste pompe de circulație a apei calde elimină așteptarea disponibilității apei calde în duș și la robinete, împiedicând risipa. Pompele de circulație aparțin categoriei pompelor centrifugale.

Pompe de recirculare din magazinul nostru

Pompa Wilo, Yonos Pico 25/1-4

➡️ Vezi Specificații și Preț

Pompa Wilo, Yonos Pico 25/1-6

➡️ Vezi Specificații și Preț

Pompa Wilo, Yonos Pico 25/1-8

➡️ Vezi Specificații și Preț

Spre deosebire de pompele tradiționale, care sunt dimensionate pentru a depăși atât frecarea internă a apei de pereții conductelor, cât și factorul extern al înălțimii, pompele de circulație sunt instalate în sisteme sub presiune și sunt dimensionate doar pentru căderea internă de presiune.

Aplicații domestice ale pompei de circulație

Printre aplicațiile de încălzire populare se numără zonele unde fiecare unitate este selectată pentru a satisface cerințele individuale ale zonei și mai multe pompe sunt conectate la un control extern, cum ar fi un releu de comutare a circulatorului, care coordonează funcționarea lor și permite controlul temperaturii printr-una sau o serie de termostate.

Pentru a asigura o furnizare fiabilă de energie termică, se pot utiliza mai multe astfel de pompe. De obicei, cel puțin o pompă trebuie să fie antrenată de turbină (la disponibilitatea aburului), iar celelalte acționate de motor. În cazul în care presiunea în sistemul de alimentare cu combustibil devine scăzută, trebuie prevăzută introducerea automată a pompei de stand-by. Având trei pompe fiecare cu aproximativ 70% capacitate, acest efect se reduce considerabil.

Jacuzzi cu pompă de recirculare

În cazul în care plănuiți să vă cumpărați un jacuzzi, atunci cu siguranță veți avea nevoie de o pompă de circulație. Cada cu jacuzzi are un dispozitiv de aerare ce amestecă aerul cu apa din cadă și o pompă de circulație forțează amestecul înapoi în cadă într-un ciclu cu buclă închisă. Combinația poate produce niveluri de zgomot relativ ridicate în locuințe multifamiliale, atât direct sub tub, cât și în camerele adiacente epicentrului. Nivelul de zgomot de la 50 până la 60 dBA a fost măsurat direct sub o cadă cu jacuzzi în structuri din lemn cu podele ușoare din beton, iar în intervalul 40 – 50 dBA într-o cameră adiacentă la un etaj mai jos.

* În general, jacuzzi nu trebuie instalat în locuințe multifamiliale de la primul etaj.

Pompa de circulație a apei distribuie apa din cuva de apă rece către sistemul de distribuție situat deasupra bobinei. Apa coboară prin aerul circulat de ventilator (ventilatoare), deasupra suprafeței bobinei și, în cele din urmă, revine la soclu. Sistemul de distribuție este conceput pentru a alimenta cu apă continuu suprafața completă a bobinei, deoarece umezirea deplină asigură o rată mare de transfer de căldură datorită evaporării.

O suprafață umezită continuu previne, de asemenea, scăderea excesivă, ceea ce este mai probabil să apară pe suprafețe intermitente sau parțial umede. În mod evident, scalarea este nedorită, deoarece scade eficiența transferului de căldură. Apa pierdută prin evaporare, derivă și explozie de la becul de apă rece este înlocuită.

Investiția într-o pompă de circulație este una inspirată și ofertează prin numeroase beneficii de ordin financiar. Dincolo de faptul că prețul unei astfel de pompe este unul mic, ce pornește de la 510,00 Ron, eficiența acesteia asigură necesarul zilnic de ACM în timp util, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura rapid de o baie caldă și relaxantă oricând doriți. În plus, mulțumită tehnologiei de ultimă oră, aceasta vă protejează împotriva bacteriilor din apa menajeră, prin filtre special create pentru a servi acestui obiectiv.

Contacteaza-ne!