Cât de eficient este boilerul termoelectric în aplicații domestice?

În rândul celor mai eficiente soluții pentru generarea ieftină a energiei se numără și boilerul termoelectric, un sistem excelent bazat pe o tehnologie de ultimă oră care generează ACM la costuri foarte reduse. Adaptat nevoilor de consum domestic, boilerul termoelectric a ajuns rapid în atenția distribuitorilor de produse de climatizare moderne. Eficiența, dar și prețul mai mic decât cel al unei pompe de căldură, de pildă, au determinat tot mai mulți români să cumpere un astfel de boiler în 2019.

Eficiența termică a unui boiler termoelectric este maximizată prin reducerea costurilor de energie în acest proces de generare a ACM.

Că boilerul termoelectric este o soluție eficientă și ieftină pentru românii care urmăresc scăderea facturilor la utilități este un lucru deja cunoscut, însă nu foarte multe se cunosc și despre avantajele pragmatice ale funcționării sale. Mai precis:

• Design fiabil;
• Ușor de utilizat;
• Capacitate până la +200 l;
• Protecție anticoroziune prin emailare;
• Temperatură maximă de până la 95ºC;
• Eficiența termică de 99% comparativ cu 80% a unui boiler tradițional;
• Modularea completă, având capacitatea de a extrage la un nivel maxim de 20% până la 100% puterea maximă pentru a satisface perfect sarcina de încălzire etc.

Investiția într-un boiler termoelectric va duce la economii pe termen lung, rambursarea de la o eficiență termică de 99% și consumul mai redus de combustibil fiind de așteptat să ofere un randament rapid al investițiilor în mai puțin de cinci ani.

Românii care adoptă opțiuni de înaltă eficiență, cum ar fi boilerele termoelectrice, pot fi eligibili pentru subvenții sau împrumuturi prin programul „Casa Verde”, acesta fiind un dispozitiv asociat funcționarii optime a panourilor solare.

Costurile de operare pentru sistemele de încălzire de dimensiuni medii și mari nu sunt adesea luate în considerare. Prin modernizarea cazanelor de încălzire, consumul de energie și impactul asupra mediului pot fi reduse considerabil.

Eficiența energetică se realizează prin reducerea cantității de energie consumată fără a agita echilibrele economice. Metodele prin care se face posibilă aceasta economie de energie includ evitarea pierderilor care apar în timpul consumului de energie, reciclarea deșeurilor și reducerea consumului prin creșterea eficienței prin inovație tehnologică. Sistemele care produc propria energie electrică au un potențial ridicat de eficiență energetică și energia este cea mai eficientă cale de asigurare a securității energetice.

Dezvoltarea unor astfel de dispozitive este importantă pentru eficiență energetică atât pentru clienții industriali, cât și pentru cei casnici. Studiile din industrie precizează că boilerele termoelectrice au fost utilizate pentru a genera energie prin utilizarea echilibrului cald – rece. Boilerele termoelectrice permit utilizarea energiei fără a prejudicia mediul înconjurător.

Nu se pierd din vedere două aspecte extrem de importante cu privire la avantajele folosirii unui boiler termoelectric în scop industrial sau casnic: fiabilitatea și convertirea energiei termice în confort. Este posibilă încălzirea apei menajere (ACM) chiar și la temperaturi de îngheț, boilerul termoelectric având la bază un sistem extrem de performant ce îi permite să încălzească apa în orice fel de condiții.

În ultimii ani, noile modele de boilere termoelectrice au fost îmbunătățite datorită materialelor de mai bună calitate. Obținerea de energie termică prin utilizarea acestora în generația rezidențială se concentrează pe conversia energiei termice pentru încălzirea apei; în cazuri excepționale, boilerul va încălzi apa menajeră cu ajutorul rezistenței termice.

În prezent, este posibilă realizarea unei economii de energie sau a unei combinații autonome folosind această putere obținută prin metodă termoelectrică. Sensibilitatea la economisirea de energie, în special în ultimii ani, a redus necesarul pentru energie, precum și riscul factorilor de risc pentru mediu. Dispozitivele de economisire a energiei, precum boilerele termoelectrice, sunt azi disponibile și în magazinul online Clima Center, prețurile acestora pornind de la 999,00 Ron. Cu un astfel de boiler termoelectric, este posibilă recuperarea a 12,42% din consumul de energie.

Contacteaza-ne!